Fernweh


Vertaald uit het Duits: 'het tegenovergestelde van heimwee, verlangen naar een plek van huis dat voelt als thuis'

Over mij


Fotograaf 😉
Reisgek
Dierenliefhebber
Kampeerder, hiker en fietser

Al als klein meisje liep ik met mijn camera (incl. allang volgeschoten rolletje) achter mijn vader aan, samen foto’s maken! Ook reizen deed ik toen al regelmatig; ik ging met mijn ouders bijvoorbeeld naar Denemarken of Duitsland, of kamperen in eigen land. In de tussenliggende bijna 20 jaar is er een hoop veranderd, maar die liefde voor reizen en fotografie ben ik nooit kwijtgeraakt.

Inmiddels ben ik 25, heb ik zowel solo als met mijn vriend mooie reizen gemaakt en droom ik van een toekomst als landschaps- en outdoorfotografie. Voorlopig werk ik in een outdoor winkel en als portret- en hondenfotograaf, in de toekomst hoop ik me meer te kunnen ontwikkelen in bovengenoemde richting. Ik woon samen met mijn hond in het noorden van Nederland en hoop in de nabije toekomst te emigreren.

Ik probeer in mijn rustigere maanden zoveel mogelijk tijd op reis door te brengen, waarbij ik liever meerdere weken of maanden op één plek blijf dan elke paar dagen weer een stuk door te reizen. Op deze manier heb ik diverse plekken in Europa zo goed leren kennen dat ze voelen als een thuis. Vroeger had ik nog wel eens last van heimwee naar mijn huis in Nederland, tegenwoordig heb ik juist heimwee naar deze ‘thuis’ locaties die niet hier in Nederland zijn. De afgelopen jaren heb ik enkele maanden doorgebracht in onder andere Schotland, Slovenië en Frankrijk en met name de eerste twee hebben echt mijn hart gestolen. Hoog op mijn verlanglijstje staat een kampeer-en-fiets-vakantie in IJsland en een meerdaagse huttentocht in de Alpen. Bovendien wil ik graag eens enige tijd buiten Europa verblijven, en dan staan Nieuw-Zeeland en Australië zeker hoog op de lijst!

Mijn landschapsfoto’s zijn allen te koop als prints en/of digitale bestanden. Momenteel is de bestelpagina nog niet online, dus bij interesse kun je me het beste even een e-mail sturen via de contactpagina.